24.10.2019 | Esko Piirainen | Työkykyjohtaminen

Sparraamme työkykyjohtamisen tulokselliseksi

Työkykyjohtamisessa on onnistuttu, kun työt sujuvat, eikä työ vaaranna terveyttä vaan lisää tekijöidensä hyvinvointia. Vain riittävän työkykyinen henkilöstö voi saavuttaa liiketoiminnan tavoitteet. Työkykyjohtamisen sparraus tähtää aina henkilöstön aikaansaannoskyvyn lisäämiseen ja työn tuottavuuden parantamiseen.

Työkykyjohtamisen suunta ja strategiayhteys

Autamme yritystä ottamaan ohjat työkykyjohtamisessa. Se tehdään rakentamalla työkykyjohtamisen sisältö, tavoitteet ja mittarit osaksi organisaation johtamisjärjestelmää.

Työkykyjohtamisen painopiste siirtyy tuellamme seurailevasta ja reagoivasta ennakoivaan johtamiseen. Työkyvystä, työhyvinvoinnista ja työkyvyttömyyden kustannuksista saatavilla olevaa tietoa osataan hyödyntää päätöksenteossa paremmin. Strategian sormenjälki näkyy työkykytoiminnan investoinneissa ja sisällöissä.

Työkykyjohtamisen systemaattisuus ja suunnitelmallisuus

Työkykyjohtaminen ei voi olla henkilöriippuvaista ja satunnaista. Tehtävämme on auttaa yritystä muuttamaan työkykytavoitteet käytännön suunnitelmiksi ja toimenpiteiksi, rooleiksi ja vastuiksi. Sparraus voi kohdistua myös rakenteisiin ja käytäntöihin, jolloin vahvistamme työkykyjohtamisen johdonmukaisuutta. Vankistamme toimintamalleja, kuten varhaisen tuen mallia ja korvaavan työn mallia, siirtymään käytäntöön ja teemme niistä tavoitteellista ja mitattavaa toimintaa.

Tavoitteisiinne sitoutuneet sidosryhmät

Työterveyshuolto, eläkeyhtiö ja tapaturmavakuuttaja ovat yrityksen kumppaneita työkyvyn edistämisessä ja henkilöriskien hallinnassa. Autamme teitä hyödyntämään näitä sidosryhmiä siten, että ne tukevat yritystänne siinä, mitä juuri te tavoittelette. Kiritämme kumppanit uudenlaiseen yhteistyöhön, jota ohjaavat yrityksen tavoitteet, eivät yksittäiset palvelut tai tuotteet. Autamme teitä löytämään parhaat kumppanit toteuttamaan tavoitteidenne mukaista yhteistyötä.

Meidän tekemisen tapoja ovat konsultoivat sparrauskeskustelut ja tiivis työskentely erilaisissa workshopeissa. Menetelmät ja kokoonpanot valitsemme aina tavoitteen mukaan. Huolehdimme etenemisestä tavoitteen suuntaan ja tuomme kokemuksemme sekä viimeisimmän tutkitun tiedon hyödyksenne.

 

Esko Piirainen ja Tiina Kesti

Lisää aiheesta

Vaihda mutu riskisynteesiin ja muut askelmerkit työkykyriskien hallintaan HR:lle

HR:n edustajana olet avainasemassa tukemassa johtoa työkyvyn johtamisessa tietoon perustuen Tiedämme, että organisaatiot, joiden työkyvyttömyyden kustannukset ovat matalat, tunnistavat ennalta tai ajoissa ”riskiryhmät”, jotka hyötyvät tuesta ja tekevät kohdennettuja toimenpiteitä...

Lue lisää

CASE KIRKON PALVELUKESKUS: Sujuvaa työtä läheltä ja kaukaa

KOHO Consulting toimi asiantuntijana Kirkon palvelukeskuksen eli tuttavallisemmin Kipan työhyvinvointihankkeessa Läsnäjohtaminen Kipassa – sujuvaa työtä läheltä ja kaukaa. Työsuojelurahasto osallistui hankkeen rahoittamiseen. Miksi etätyötä ja -johtamista haluttiin kehittää? Kun Kirkon...

Lue lisää

Unohda varhainen tuki?

KOHOn Tiina Kesti, Baronan henkilöstöpäällikkö Jenni Närvä ja Baronan palvelupäällikkö Roope Jurvanen kyseenalaistivat varhaisen tuen mallin toiminnan nykymuodossaan. Lukaise introksi alla oleva blogi ja lataa webinaari aiheesta osoitteesta: https://insights.barona.fi/webinaari-unohda-varhaisen-tuen-malli-vatu UNOHDA...

Lue lisää

KOHO Consulting ja Aon yhteistyöhön suomalaisen työkykyjohtamisen kehittämiseksi

Käsillä on työkykyjohtamisen uusi aikakausi. Työkykytoiminnan vanhassa ajassa riittivät virkistyspäivät, liikuntasetelit ja henkilöstökysely kerran vuodessa. 2020- luvulla työkykyjohtamisesta tulee merkittävä strateginen elementti. Tuleva vuosikymmen näyttää, että yhdelläkään yrityksellä ei ole...

Lue lisää
Blogiarkisto