Referenssit

Asiakkaamme suosittelevat meitä.

Näin lisäsimme työkykyisiä päiviä.

Novart Oy, Annamaria Väli-Klemelä, henkilöstö- ja viestintäjohtaja. KOHO Consulting oli Novartin kumppani työterveyshuollon kilpailutuksessa. Kohottajien asiantuntemuksella Novart sai järkevöitettyä työterveyshuollon kokonaisuuden vastaamaan tarpeitaan –  ja vielä kustannustehokkaasti: ”Olimme todella tyytyväisiä kilpailutusprosessiin. Kohottajien ammattitaito ja kyky ymmärtää meidän organisaatiomme tavoitteet oli erinomaista. Prosessin ansiosta saimme tehostettua työterveyspalveluitamme työkykyisyyttä paremmin tukevaksi ja mikä parasta, opimme myös samalla itse lisää työkykyjohtamisesta.”

Kirkon palvelukeskus, Läsnäjohtaminen Kipassa -hanke, Sami Savilaakso, johtaja. KOHO Consulting toimi asiantuntijana Kirkon palvelukeskuksen työhyvinvointihankkeessa. Hankkeen tarve syntyi poikkeustilan aiheuttamasta nopeasta siirtymästä etätyöhön, mikä toi uusia vaatimuksia työn ja esimiesten osaamisen kehittämiseen. Lisää hankkeesta KOHOn blogissa.

Takeda Oy, Anna Fogdell, HR Business Partner. Takeda toteutti työterveyshuollon kilpailutuksen yhdessä KOHO Consultingin asiantuntijoiden kanssa. Kilpailutuksen jälkeen KOHO oli Takedan tukena myös työterveyshuollon toimintasuunnitelman laatimisessa: ”KOHOn prosessi, aikataulutus ja asiantuntijuus toimivat. Saimme tuoreita näkökantoja ja KOHOn asiantuntijat todella kaivoivat kaiken mahdollisen tiedon monesta näkökulmasta. Kiitos KOHOlle mahtavasta yhteistyöstä ja raikkaasta haastamisesta – emme usko, että olisimme yksin saaneet tämän maaliin näin hienosti!”

Digita Oy, Taija Lehtola, henkilöstöjohtaja. Digitalla haluttiin kehittää työkykyjohtamista, mihin KOHO Consulting valikoitui kumppaniksi. Digitan työterveyspalvelut kilpailutettiin ja työterveysyhteistyö suunniteltiin uudelleen: “KOHOsta on ollut meille korvaamaton apu. Digitan tarpeet työterveyden yhteistyölle on nyt selkeästi määritelty ja ennen kaikkea on mietitty ja vastuutettu aidosti sekä työpaikan että työterveyshuollon toimenpiteet, joilla tavoitteisiin päästään. Kohottajat ymmärtävät  liiketoiminnan tarpeet ja hallitsevat työterveyden läpikotaisin.” Lue lisää KOHOn blogista.