Case Pohjolan Osuuspankki: Hyvinvointivalmennus kehittää ja innostaa monipuolisesti

kesä 28, 2023 | Blogi, Valmennukset

KOHO Consulting auttoi Pohjolan Osuuspankkia suunnittelemaan ja toteuttamaan henkilöstön hyvinvointivalmennuksien sarjan, joka auttaa tukemaan työntekijöiden hyvinvointia kestävästi ja innostaen.

 

Pohjolan Osuuspankin pankinjohtaja, Teija Mäenpää, arvioi että henkiseen hyvinvointiin panostaminen on korostunut koronan myötä.

“Työkykyhaasteisiin, kuten uupumukseen, on päästävä kiinni mahdollisimman pian. Haluammekin tarjota työntekijöillemme mahdollisuuden parantaa hyvinvointia ja terveyttään. Henkilöstötyytyväisyyskyselyiden tulokset ovat parantuneet viime vuosina, joten suunta on oikea.”

Vuonna 2022 Pohjolan Osuuspankki halusi kokeilla uudenlaista lähestymistapaa työkykyjohtamiseen ja toteutti neliosaisen valmennuskokonaisuuden työntekijöiden hyvinvoinnin tukemiseksi. KOHO Consulting valittiin suunnittelemaan ja toteuttamaan hyvinvointivalmennusten sarja, johon osallistui aluksi 20 hengen pilottiryhmä. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluivat ravinto-, uni- ja palautumisluennot, liikkuvuus-, tasapaino- ja kuntotestit, Inbody- ja First Beat -mittaus. Päiviin rakennettiin myös mahdollisimman paljon luonnossa liikkumista ja erilaisia hauskoja lajikokeiluja.

KOHO:n Tiina Kesti käsitteli päivien aikana muun muassa arjen resilienssiä ja stressin säätelyä sekä unen merkitystä. Lisäksi Virpiniemen Urheiluopisto antoi panoksensa valmennuksiin.

“Tiina antoi oman asiantuntemuksensa luentoihin ja lisäksi auttoi löytämään muut yhteistyökumppanit valmennuksiin. Emme olisi yksin osanneet rakentaa tällaista sisältöä. Lisäksi saimme nauttia täydestä palvelusta, kun Tiinalla oli vetovastuu ryhmästä. Hän hoiti muun muassa yhteydenpidon ryhmäläisiin ja jakoi meille palautetta aktiivisesti”, kertoo Eija Helala, Pohjolan Osuuspankin henkilöstöpäällikkö.

Valmennukset otettiin innolla vastaan ja niistä saatiin äärimmäisen positiivista palautetta. Sittemmin ryhmiä on järjestetty useampia ja mahdollisuutta tarjotaan niin pitkään kuin osallistujia riittää. Uudet valmennusryhmät toteutetaan yhdessä Liikuntakeskus Voiton kanssa, joka huolehtii valmennukseen liittyvästä testauksesta, lajikokeiluista sekä tietoiskuista, jotka antavat eväitä omasta kunnosta ja fyysisestä hyvinvoinnista huolehtimiseen. Palautumisen mittaukset toteuttaa ammattitaidolla Siirtola Consulting.

“On hienoa, että työnantaja järjestää tällaisen mahdollisuuden, joka auttaa arvioimaan omia arjen valintoja ja jaksamaan paremmin. Se kuinka paljon valmennuksista saa lisäarvoa, on paljon kiinni omasta aktiivisuudesta“, kertoo Saara Hynynen, Pohjolan Osuuspankin asiakkuusneuvoja.

Erityisesti unen merkitys, kalenterin hallinta, työn tauottaminen ja urheilun sekä syömisen ajoittaminen vuorokausirytmiin herättelivät ajatuksia osallistujissa. Sisällön ohella valmennusten aikataulutus ja ilmapiiri tukivat osallistujien jaksamista: aikaa siirtymiin oli varattu riittävästi ja päivien jäsennys oli onnistunut.

“Ei ole mikään itsestäänselvyys, että työnantaja aidosti välittää meidän hyvinvoinnistamme. Valmennuksissa oli rento ja kiireetön ilmapiiri sekä paljon naurua. Monet asiat, kuten hyötyliikunnan merkitys olivat tuttuja, mutta herättelivät pohtimaan niitä uudelleen”, arvioi Kristiina Häkki, Pohjolan Osuuspankin henkilöstöassistentti.

KOHO:n kokonaisvaltainen palvelu teki valmennuksien toteuttamista mutkatonta. Myös Tiina Kestin tapa toimia keräsi kiitosta.

“Tiinasta paistaa innostuneisuus läpi. Hän kertoo asiat ihmisläheisesti ja uskottavasti. Kaikkiaan Tiinalla oli tärkeä rooli valmennuksissa sekä sisällön suunnittelussa, toteutuksessa, koordinoinnissa että asiantuntemuksen jakamisessa”, arvioi Mäenpää.

Hyvinvoinnin ohella valmennukset tukivat myös yhteisöllisyyttä, jonka merkitys on korostunut korona-ajan jälkeen.

“Korona-aika piti meidät eristyksissä ja työn teko oli erilaista kotona, henkisesti kuormittavampaa. Nyt on ihana nähdä työkavereita livenä ja työnteko on paljon helpompaa, kun tuntee toisen”, kertoo Helala.

Viimeisimmät artikkelit