Asiakastarina

Case Hartela

Ihmiset ovat tärkein voimavaramme

Asiakas

Hartela

Toimiala

Rakentaminen

Palvelut

Työterveyshuollon kilpailutus

Asiakkaasta

Hartela on vuonna 1942 perustettu kotimainen rakennusyhtiö, joka rakentaa koteja, sijoitusasuntoja, toimisto- ja teollisuusrakennuksia sekä julkisia rakennuksia. Vuonna 2020 henkilöstöä oli noin 530, ja rakenteilla yli 60 kohdetta kuudessa maakunnassa. 

Yhteistyöstä

Rakennusyhtiö Hartela kilpailutti työterveyshuollon kumppaninsa KOHO Consultingin avulla. Työkykyjohtamiseen erikoistuneiden ammattilaisten avulla haettiin vaikuttavuutta työterveyshuoltoon, jotta riskit pystytään ennakoimaan ajoissa ja henkilöstö pysyy työkykyisenä.

Tukea ja ammattimaisuutta työterveyshuollon kilpailutukseen

Hartelan henkilöstöjohtaja Samppa Mäki-Patola kertoo, että ensin lähdettiin kilpailuttamaan vakuutusmeklaria henkilövakuuttamisen kokonaisuuteen, johon liittyivät myös sairaskuluvakuutukset. Samalla haluttiin tehdä myös laadukas työterveyshuollon tarkastelu ja kilpailutus, joka oli edellisen kerran tehty vuonna 2013. Kumppaniksi tähän valikoitui KOHO Consulting.

“Rakennusalalla on paljon muun muassa tuki- ja liikuntaelinsairauksia. Halusimme kumppaniksi ammattimaisen toimijan, joka tuntee työkykyjohtamisen kokonaisuuden ja osaa neuvoa, missä kaikessa työterveyshuolto voi meitä tukea”

Samppa Mäki-Patola, henkilöstöjohtaja, Hartela

Onnistunut kilpailutusprosessi luo pohjan toiminnan seuraamiselle

Mäki-Patolan mukaan yksi yhteistyön tärkeimmistä asioista oli näkemys siitä, mitä kaikkea työterveyshuollon kumppanilta voi odottaa. Lisäksi struktuurin luominen itse kilpailutusprosessiin oli merkityksellistä. 

“KOHO:n ammattilaiset ovat helposti lähestyttäviä ja loistavia tyyppejä. Tarpeen tullen heiltä löytyy sopivaa napakkuutta ja kykyä argumentoida puolestamme, sillä he tietävät täysin, mitä työterveyshuollolta voi vaatia.”

KOHO toi kilpailutukseen paljon substanssia ja lisäarvoa etenkin toimintasuunnitelman osalta.

“KOHO piti huolen siitä, että strategia jalkautuu osaksi toimintasuunnitelmaa. Toiminnan seuraaminen ja mittarointi oli paljon pidemmälle vietyä kuin mihin oma osaamisemme olisi riittänyt”

Kilpailutuksen seurauksena Hartela vaihtoi työterveyshuollon aiemman kumppaninsa Mehiläiseen, joka vakuutti muun muassa pitkälle viedyllä digitalisaatiolla sekä raportoinnilla.

Työuran tulisi päättyä vanhuuseläkkeelle

Mäki-Patola näkee työkykyjohtamisen valmiuksien luomisena – ihmisten tulisi pystyä työuransa eri vaiheissa pitämään kiinnekohdan työyhteisöön. 

“Tavoitteena on, että työura päättyy aina vanhuuseläkkeelle työkyvyttömyyseläkkeen sijaan. Ihmiset ovat tärkein voimavaramme ja meillä onkin perinteisesti pitkät työsuhteet. Yritys täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja meidän täytyy huolehtia siitä, että yrityksellä on jatkuvuutta myös seuraavat 80 vuotta.”

Vaihtoehtoja on monia, kun huomataan, että työntekijä alkaa oirehtia. Mäki-Patola kertoo, että työkuorman pienentäminen, osatyökyvyttömyyseläke ja muuntokoulutus ovat vain muutamia niistä. Joskus on tarpeen etsiä polku, jolla työntekijä voi jatkaa elämää yrityksen ja toimialan ulkopuolella. 

Mäki-Patola muistuttaakin, että työkykyjohtamisen ei tulisi lähteä koskaan hintojen polkemisesta, vaan vaikuttavuuden syventämisestä. Mäki-Patola kiittelee KOHO:a, jonka toiminta pohjautuu samanlaisille arvoille kuin Hartelan. 

“Jos lähdetään hakemaan vain edullisinta työterveysyhteistyötä, niin silloin yritys ei aidosti välitä henkilöstöstään. Tämä on myös taloudellinen riski, sillä työkyvyttömyyden kustannukset ovat mittavia. Kyse on pitkäjänteisestä työstä, jossa varmistetaan, ettei ihmisiä ajeta ulos työelämästä eikä osaajavajetta pahenneta. Työkykyjohtamisenkokonaisuus on todella moniulotteinen sisältäen muun muassa henkilöstökokemuksen ja työn tuottavuuden pitkällä aikavälillä. KOHO:n puoleen meidän on luonteva kääntyä jatkossakin”  

Haluatko kuulla lisää ja keskustella?

Varaa aika kalenterista, lähetä viesti tai soita.

Vastaamme yhteydenottoosi samana tai seuraavana arkipäivänä.

if.gnitlusnocohok@neniariip.okse
050 496 1181

Lisää asiakastarinoita

Case Componenta

Vahvempaa työkykyjohtamista ja yhtenäisempi työterveyshuolto metallialan pörssiyhtiölle

Case Indutrade

Hyvä työkykyjohtaminen kestävän ja kannattavan kasvun edellytyksenä

Case ARE

Tehokkaampi ja yhtenäisempi työterveyshuollon yhteistyö