Työkykyjohtamisen kehässä hyvinvoinnin ammattilaiset: Case Aava ja Mehiläinen

maalis 9, 2022 | Ajankohtaista, Webinaari

VIIME VIIKOLLA 3.3 KÄYNNISTYI KOHON WEBINAARISARJA ”TYÖKYKYJOHTAMISEN KEHÄSSÄ HYVINVOINNIN AMMATTILAISET”.

Webinaarin mielenkiintoiset puheenvuorot pitivät HR-johdon ammattilaiset Jaana Lamberg Mehiläiseltä sekä Outi Taivainen Aavalta. Kiitos vielä loistavista esityksistänne!

Mikäli et ehtinyt mukaan ensimmäiseen webinaariin, on seuraava jo 6.5 klo 9-10.15, jolloin saamme vieraaksi Kaisa Ojalan Heltistä ja Susan Kallion Terveystalolta.

Voit ilmoittautua mukaan TÄSTÄ

WEBINAARIN MATERIAALIT VOIT LADATA TÄSTÄ:

Jaana Lamberg, Mehiläinen: Tiedolla johtaminen työkykyriskien hallinnassa – Jaana Lamberg

Outi Taivainen, Aava: Työkykyjohtamisen kehässä – Outi Taivainen

JULKAISEMME TÄSSÄ KYSYMYKSET, JOIHIN WEBINAARISSA EI EHDITTY VASTATA:

1.Toimiiko tapaturmatapausten työhönpaluukoordinaattori osana hr:ää vai onko kyse työterveyshuollon asiantuntijasta?
V: Työhönpaluukoordinaattori on työterveyshoitaja, joka on saanut lisäkoulutuksen tehtäväänsä.

2. Käytetäänkö teillä paljon työterveyshuollon päätöksellä tehtävää työkokeilua?
V: Käytämme sekä työterveyshuollon että työeläkeyhtiön päätöksellä työkokeilua. Lisäksi työterveyssopimukseemme kuuluu työvalmentajan käyttö osana työterveyden moniammatillista tiimiä jo varhaisessa vaiheessa – työvalmentajan käyttömahdollisuutta ei tarvitse odottaa kunnes asiat etenevät työeläkeyhtiön tukemaan vaiheeseen. Kannustamme myös esihenkilöitä kevennetyn ja muokatun työn käyttöön mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, kun työntekijän työkyvyssä on pulmia. Työsopimuksen mukaisen työn keventämistä ja muokkaamista voidaan aina tehdä työnantajan direktio-oikeudella, eikä siitä tarvitse sopia samalla tavalla kuin korvaavan työn (korvaava työ = eri työ kuin työntekijän työsopimuksen mukainen työ) käytöstä.

3. Määritteleekö pilottiryhmä reunaehdot tiimien itseohjautuvuudelle koko organisaation osalta, vai pohtiiko erilaiset tiimit kukin omansa toimintaansa perustuen?
V: Meillä on tietyt yhteiset raamit yhtiötasolla, jotka ovat kaikille samat; asiakastyytyväisyyteen, liiketoimintaan ja henkilöstökokemukseen liittyen keskeiset teemat strategiasta. Tiimeissä pohditaan, mitä ne tarkoittavat per tiimi/toimipiste. Tämän lisäksi toimintatapoihin liittyviä asioita sovitaan tiimissä suht itsenäisesti.

Viimeisimmät artikkelit