Työterveysyhteistyön tehostaminen
Kilpailutuksen sijaan yhteistyötä voidaan kehittää uudelle tasolle nykyisen työterveyshuoltokumppanin kanssa. Kohottajat auttavat uudistamaan sopimusta, optimoimaan kustannuksia ja kehittämään yhteistyötä entisestään.

Miksi yhteistyön tehostamisessa on järkeä?
Tyytymättömyys työterveyspalveluun kohdistuu usein joko yhteistyön laatuun ja tuloksiin tai kasvaviin kustannuksiin – tai useissa tapauksissa molempiin. Kilpailutus ei tällöin ole ainoa vaihtoehto! Asiantuntijamme auttavat uudistamaan nykypalvelua ja yhteistyötä paremmin asiakkaan tavoitteita ja odotuksia vastaavaksi. Tehostaminen voi kohdentua myös yhteen tai useampaan työterveysprosessiin, kuten raportointiin, toimintasuunnitelmaan tai toiminnan koordinointiin.
Sopimuksen uudistaminen
Voi olla, että sopimus on tehty vuosikausia sitten ja aika on ajanut sen ohi – tai organisaatio on kasvanut voimakkaasti, jolloin palveluiden hinnoittelu ei ole enää ajan tasalla. Näissä tilanteissa tulemme avuksi neuvottelemaan sopimuksen sisällöstä, ehdoista ja hinnoittelusta. Saat asiakasedut kilpailukykyisiksi ja ostettavien palveluiden sisällön muuttuneiden tarpeiden tasalle.
Työkykyriskit haltuun
Työterveysneuvottelut ja työkykyarviot ovat tärkeitä välineitä työkyvyn tukeen. Sairauspoissaolojen tiivis seuranta ja riskien varhainen tunnistaminen työterveyshuollossa saadaan avullamme pitäväksi ja sairauspoissaolojen vaihtoehdot otetaan aktiivisempaan käyttöön. Näiden toimien vaikutukset ulottuvat työkyvyttömyyden kustannuksiin tuoden säästöjä työnantajalle.
Vaikuttavaa ennaltaehkäisyä
Tehostamisprojektissa varmistamme, että työpaikkaselvitykset ja terveystarkastukset saadaan hyötykäyttöön ja ne toteutetaan kustannustehokkaasti hyödyntäen moderneja välineitä. Vaikuttamattomista terveystarkastuksista luopuminen vapauttaa investoimaan palveluihin, joista saa paremman terveyshyödyn.
Mielen työkyvyn tuki
Mielenterveyteen liittyvät sairauspoissaolot ovat yleisimpiä työkyvyttömyyden syitä. Tehostamisella mielen tuen palveluista saadaan järkevä sekä kustannusten näkökulmasta kestävä ja porrastettu kokonaisuus. Mielen tuen malliin kootaan sekä työpaikan että työterveyshuollon toimet, joilla mielen hyvinvoinnista huolehditaan ennakoiden.
Näin se käy! Tehostamisprojektin eteneminen
Tilannekuva
Tilannekuva työterveysyhteistyön nykytilasta
- Tilannekuva työterveysyhteistyön nykytilasta eli tilinpäätös siitä, mitä toimivaa ja kehitettävää nykyisessä työterveysyhteistyössä on.
- Tarkastelemme sopimuksen, muut keskeiset dokumentit sekä kustannuskehityksen ja tunnistamme näistä järkevöittämisen paikkoja.
- Tuloksena on kirkas ja kattava näkemys nykytilasta ja asiantuntijamme konkreettiset kehitysehdotukset yhteistyön tehostamiseksi.
- Tilannekuva voidaan myös tarvittaessa kohdentaa vain valittuihin prosesseihin esimerkiksi sairaanhoitoon tai ennaltaehkäisyyn.
- Tilannekuva kannattaa toteuttaa, kun haluaa ulkopuolisen asiantuntijan läpivalaisun eli auditoinnin työterveysyhteistyön kehittämisen pohjaksi.
Voi ostaa myös omana palvelunaan
Kehityskohteiden valinta
Kehityskohteiden valinta ja työstäminen työpajoissa
- Tehostamisen kohteet ja tavoitteet määritellään yhdessä.
- Tehostaminen voi olla keveimmillään sparraussessioita HR:lle, joka vie itsenäisesti kehityskohteita eteenpäin.
- Useimmiten tehostamisprojekti sisältää kuitenkin yhteisiä kehitystyöpajoja organisaation ja työterveyden edustajien kanssa. Tarvittaessa mukaan otetaan myös esimerkiksi työsuojelun tai vakuuttajien asiantuntijoita.
- Tuloksena on todennettavat muutokset paitsi työterveyden toimintaan niin usein myös yrityksen omiin toimintamalleihin ja käytäntöihin.
Suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa
Kehittämistarvetta olemme asiakkaidemme kanssa tunnistaneet esimerkiksi seuraavissa asioissa
Työterveysyhteistyön tehostaminen
Varhainen ja tehostettu työkyvyn tuki jäntevöityy
Tehostamisella saadaan uutta jämäkkyyttä varhaisen tuen toimintaan, kun odotukset, roolit sekä vastuut selkeytetään ja tuen aktiivisuudelle luodaan mittarit, joille asetetaan konkreettiset tavoitetasot.
Työterveysyhteistyön tehostaminen
Tiiviimpää yhteistyötä esihenkilöiden kanssa
Työterveysneuvottelut ja työkykyarviot saadaan avullamme hyötykäyttöön ja esihenkilöiden kanssa tehtävä yhteistyö tiivistyy.
Työterveysyhteistyön tehostaminen
Sairauspoissaololle löydetään vaihtoehtoja entistä useammin
Työn muokkauksen ja korvaavan työn mallin yhteistyö saadaan sujuvaksi ja kuntoutuksen mahdollisuudet hyödynnetään paremmin.
Työterveysyhteistyön tehostaminen
Ohjausryhmätyöskentely ja raportointi luomaan aitoa arvoa tilaajalle
Ohjausryhmät ovat liian usein toteavia ja jo toteutuneeseen suuntautuvia tapaamisia. Ohjausryhmätyöskentelyn tasonnosto kohottajien avulla tuo palavereihin ennakoivaa ryhdikkyyttä ja tavoitteellisuutta. Raportointi ei ole lukujen luettelointia, vaan siitä on pystyttävä tekemään johtopäätöksiä ja näkemyksiä. Uudistamme raportoinnin tukemaan työkyvyn tiedolla johtamista.
Työterveysyhteistyön tehostaminen
Toimintasuunnitelma palvelemaan työpaikan tarpeita
Toimintasuunnitelmia leimaa tyypillisesti konkretian puute: Mitattavat tavoitteet loistavat poissaolollaan tai hukkuvat pitkän dokumentin syövereihin. Toimenpiteet jäävät kellumaan ja dokumentti koetaan sekavaksi. Toimintasuunnitelmaan saadaan KOHO:n avulla selkeät painopisteet ja yksilöidyt toimenpiteet, minkä myötä toimintaa pystytään aidosti johtamaan ja arvioimaan.

Täsmäsparrausta tarvelähtöisesti
Työterveysyhteistyössä on usein tilanteita, joissa asiantuntijan kanssa ajatusten vaihto ja neuvojen saaminen on hyödyllistä sekä säästää päänvaivaa ja usein myös rahaa. Mikä tahansa teitä askarruttaakaan työterveysyhteistyössä, meiltä löytyy tuki ja asiantuntemus matalalla kynnyksellä.
Tukea hintaneuvotteluun valmistautumiseen
Onko teillä tulossa työterveyshuollon vuosittaiset hintaneuvottelut ja haluatte valmistautua niihin hyvin? Kohottajilta saatte sparrausta ja asiantuntijan näkemykset, joista saatte varmuutta ja paremman lopputuloksen neuvotteluille.
Haluatte luopua turhasta
Annamme puolueettoman asiantuntijanäkemyksen, miten palveluvalikkoa kannattaa järkevöittää suhteessa riskeihinne ja tarpeisiinne. Varmistamme, että rahaa ei haaskata palveluihin, joiden kustannusvaikuttavuus on heikko.
Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin työterveysyhteistyön tehostamisesta

Kiinnostuitko?
Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon kalenterista, lähetä viesti tai soita.
Vastaamme yhteydenottoosi samana tai seuraavana arkipäivänä.
if.gnitlusnocohok@neniariip.okse
050 496 1181