Huhtikuussa 2022, THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen sanoi oman painavan mielipiteensä työterveyshuollosta Ylen Korona-ajan tilinpäätös -dokumentissa.
Ei liene kovin uskaliasta veikata, että harva meistä työterveyden parissa työskentelevistä on Mika Salmisen kanssa täysin samaa mieltä.
Mutta siitä varmasti olemme hänenkin kanssaan yksissä tuumin, että työterveyshuollossa on kehittämisen varaa. Yksi olennainen kehittämislinja tässä on tuoda alan tuorein työterveyttä ja -turvallisuutta koskeva tutkimustieto käytännön toimijoiden käyttöön tehokkaasti. Tämän webinaarin tarkoitus on käsitellä sitä, kuinka tämä voi tapahtua työterveyshuollon yksikkö- sekä organisaatiotasolla.
Tutkijakaksikko Kati Päätalo ja Jani Ruotsalainen kertovat tuoreen Näyttöön perustuva työterveyshuolto -tutkimushankkeensa tuloksista ja niiden pohjalta kehitetyistä käytännön työkaluista, joista voimme käydä myös yhteistä keskustelua.
Voit tutustua Katin ja Janin tutkimuksen loppuraporttiin tästä: Tutustu näyttöön perustuva työterveyshuolto -hankkeen loppuraporttiin
Webinaarista hyötyvät sekä työterveyshuoltojen että asiakasorganisaatioiden edustajat ja kaikki, joita työterveysyhteistyön kehittäminen kiinnostaa!
Webinaari toteutetaan Teamsilla (ei tallennetta).
Ilmoittaudu mukaan kaikille avoimeen, ajankohtaiseen ja maksuttomaan webinaariin 5.10 klo 9-10:30 tästä linkistä.
Kati Päätalo
Toimin Oulun ammattikorkeakoulussa johtamisen ja työhyvinvoinnin edistämisen yliopettajana. Opetan master-koulutuksessa (vastuuyliopettaja sosiaali- ja terveysalan johtamisen ja kehittämisen tutkinto-ohjelmassa) sekä useissa ”työ-alkuisissa” koulutuksissa, kuten työterveyshuollon pätevöittävä koulutus, työhyvinvointi-valmentajakoulutus ja työkykykoordinaattorikoulutus. Olen väitellyt terveystieteiden tohtoriksi sairaanhoitajien työhyvinvoinnista v. 2009. Tutkimusalueitani ovat työhyvinvointi ja sen mittaaminen, työkykyjohtaminen, aivoterveys ja näyttöön perustuva toiminta. Olen myös RMP-motivaatiovalmentaja ja Oamkin työsuojeluvaravaltuutettu. Vedän yhtä sosiaali- ja terveysalan tki-kärkeä, ”Hyvinvoivan, osaavan ja työkykyisen henkilöstön uudistava kehittämis- ja johtamisosaaminen”. Toimin Kestävä aivoterveys-hankkeen Oamkin projektipäällikkönä ja toimin myös nyt päättyneen Näyttöön perustuva työterveyshuolto-tutkimushankkeen projektipäällikkönä ja Janin tutkijakollegana. Työkokemusta opetus- ja tutkimustyöstä on 20 vuotta ja olen toiminut myös työterveyshuollossa, palveluiden ja laadun kehittämisen parissa.
Jani Ruotsalainen
Toimin tätä nykyä päätyökseni Lääkealan kehittämiskeskus Fimeassa tutkijana. Tuotan valikoitujen kalliiden sairaalalääkkeiden vaikuttavuutta ja kustannustehokkuutta selvittäviä HTA-arviointeja. Lukuvuoden 2021-2022 toimin Oulun ammattikorkeakoulussa sivutoimisena tutkijana Työsuojelurahaston rahoittamassa Näyttöön perustuva työterveyshuolto-tutkimushankkeessa. Ennen nykyistä pestiäni työskentelin vuodesta 2004 alkaen Työterveyslaitoksella tuottaen ja julkaisten systemaattisia kirjallisuuskatsauksia osana kansainvälistä Cochrane-verkostoa. Sain vuonna 2018 idean omasta tutkimushankkeesta mutta ikäväkseni valtion tutkimusmääräärahojen vuosia kestäneiden supistusten vuoksi sain etsiä projektille uuden kodin. Onnekseni sellainen löytyi Oamkista ja sain aisaparikseni Katin. Työstän edelleen tutkimusaineistostamme tieteellisiä julkaisuja, sisällyttääkseni ne Itä-Suomen yliopistoon tekemääni väitöskirjaan. Opetan mm. Itä-Suomen sekä Helsingin yliopiston kursseilla kuinka systemaattisia kirjallisuuskatsauksia tehdään ja tulkitaan. Osallistun myös Hoitotyön tutkimussäätiön STM:lle ja Palkolle tilaustyönä tekemiin systemaattisiin katsauksiin asiantuntijajäsenenä.
Tiina Kesti
Olen Tiina Kesti ja toimin päävetäjänä tässä webinaarissa. Työkseni autan organisaatioita työkykyjohtamisessa ja työterveysyhteistyön tehostamisessa ja olen yrittäjä ja osakas KOHO Consultingissa. Minulla on yli 20 vuoden kokemus työkykyjohtamisen kehittäjänä eri rooleissa. Olen työskennellyt työterveydessä, eläkevakuutusyhtiössä, kuntoutuksessa, johdon konsulttina ja valmentajana. Työurallani olen toiminut sekä johto- ja esimiestehtävissä että kehittämisasiantuntijana.
KOHO Consulting on työkykyjohtamisen suunnannäyttäjä. Haluamme herättää keskustelua ja jakaa tietoa ajankohtaisesta työkykyjohtamisen aiheista sekä käytännön ja tutkimuksen näkökulmasta.