KOHOn vuoden 2024 webinaarit pyörähtävät käyntiin 2.2.2024 mielenkiintoisella ja ajankohtaisella affektiivisen ergonomian webinaarilla Tunteet ja eettisyys työkykytekijöinä!
Affektiivinen ergonomia on aihe, josta jokaisen työkykyjohtamisesta ja työhyvinvoinnista kiinnostuneen on syytä olla kartalla. Affektiivisen ergonomian kautta ymmärrät ja johdat paremmin työn eettistä kuormitusta sekä vuorovaikutus- ja tunneympäristöä ja sitä kautta parannat aivoterveyttä osana työkykyä.
Webinaarissa sinulle selviää:
- Mitä on affektiivinen ergonomia ja mitä uutta ymmärrystä se tuo?
- Mikä merkitys eettisillä kuormitustekijöillä on työkyvylle?
- Miten keskustella työpaikalla tunteista ja eettisyydestä? – tutustutaan affektiivisen ergonomian tarkistuslistaan
- Miksi affektiiviseen ergonomiaan on herättävä juuri nyt?
Ilmoittaudu mukaan kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin 2.2.2024 klo 9-10 tästä linkistä.
Webinaarissa kuulet kahta alan huippuasiantuntijaa: Kati Päätaloa ja Reetta Saarniota.
Kati Päätalo, TtT, työskentelee yliopettajana (johtaminen ja työhyvinvoinnin edistäminen) Oulun ammattikorkeakoulussa. Hän opettaa master-tutkinnoissa ja toimii Uudistava ja hyvinvointia edistävä johtaminen -tutkinto-ohjelman vastuuyliopettajana. Lisäksi hän opettaa työhyvinvointiin, työkykyyn ja työterveyshuoltoon liittyvässä täydennyskoulutuksessa. Tutkimusalueita ovat työhyvinvointi ja sen mittaaminen sekä johtaminen ja näyttöön perustuva toiminta. Kati Päätalo myös vastaa yhdestä Oamkin sote -alan tki-kärjestä (Hyvinvointia edistävä johtaminen). Katilla on yli 20 vuoden kokemus opetustyöstä ja palveluiden kehittämisestä, erityisesti työterveyshuollon kontekstissa. Kati Päätalo kollegoineen oli toteuttamassa ESR-rahoitteista Kestävä aivoterveys -hanketta (2020-2023), joka keskittyi kognitiiviseen ergonomiaan, informaatioergonomiaan, affektiiviseen ergonomiaan, itsensä johtamiseen ja eettisen työkuormitukseen.
Reetta Saarnio, TtT, työskentelee yliopettajana Oulun ammattikorkeakoulussa. Hän opettaa master-tutkinnoissa ja toimii myös tki-hanketyössä. Tällä hetkellä menossa on GeroDigi-hanke, jossa kehitetään gerontologisen hoitotyön osaamista digitaalisin osaamismerkein. Reetan tutkimuksellisia mielenkiinnon kohteita ovat gerontologinen hoitotyö, työn ja työelämän eettisyys sekä eettinen kuormitus. Reetta työskenteli kolme vuotta ESR-rahoitteisessa Kestävä aivoterveys -hankkeessa (2020-2023), joka keskittyi kognitiiviseen ergonomiaan, informaatioergonomiaan, affektiiviseen ergonomiaan, itsensä johtamiseen ja eettisen työkuormitukseen.
Tiina Kesti, PsM, johtava työkykyasiantuntija KOHO Consultingissa emännöi webinaaria. Työkseen Tiina auttaa organisaatioita työkykyjohtamisessa ja työterveysyhteistyön tehostamisessa. Tiinalla on yli 20 vuoden kokemus työkykyjohtamisen kehittäjänä eri rooleissa. Hän on työskennellyt työterveydessä, eläkevakuutusyhtiössä, kuntoutuksessa, johdon konsulttina ja valmentajana. Työurallaan Tiina on toiminut myös johto- ja esihenkilötehtävissä että kehittämisasiantuntijana.