Webinaari
KOHO:n webinaari: Optimoi mielen työkyvyn tuki työterveyspalveluissa – vaikuttavien interventioiden saatavuuden parantaminen Terapiat etulinjaan -toimintamallin avulla

Ilmoittautuminen
Työterveyshuollot ovat viime vuosien ajan kehittäneet moninaisia mielen tuen palveluita vastaamaan kasvavaan palveluiden tarpeeseen. Haasteena on, että asiakkaita saattaa ohjautua ”järeämpiin” palveluihin, kuin mitä heidän haasteensa ja oireensa edellyttäisivät. Osalta asiakkaista puuttuu myös kokonaan näyttöön perustuvat interventiot mielenterveyden ongelmien ennaltaehkäisyyn ja korjaamiseen.
Myöskään erinomaisia ja maksuttomia Mielenterveystalo.fi-verkkopalvelun omahoito-ohjelmia tai Käypä hoito -suositusten mukaisia HUS:n nettiterapioita ei ole välttämättä osattu hyödyntää riittävästi työterveyshuollossa. Eli mielen tuessa on tehostamisen ja kustannusvaikuttavuuden parantamisen paikkoja, joista kuulet lisää webinaarissa!
Ilmoittaudu webinaariin 8.4.2025 klo 9–10
Toteutus Teamsilla.
Liitythän tapahtumaan kamera ja mikrofoni suljettuina. Webinaaria ei tallenneta.
Webinaarin sisältö
Terapiat etulinjaan -toimintamallin tavoitteena on lisätä näyttöön perustuvien psykososiaalisen interventioiden saatavuutta, laatua ja yhdenvertaisuutta sekä nopeuttaa tarkoituksenmukaisesti kohdennetun tuen tai hoidon aloitusta.
Terapiat etulinjaan -toimintamallin työkaluja, Terapianavigaattoria ja ohjattua omahoitoa, on jo useampi työterveyshuollon palveluntarjoaja ottanut käyttöön hyvin kokemuksin. Asiakkaat saavat entistä nopeammin tuloksellista apua mielenterveyteensä ja työterveyshuollon ammattilaisten aikaa säästyy.
KOHO:n webinaarissa tästä työpaikkojen näkökulmasta erittäin kiinnostavasta kehityksestä on kertomassa Terapiat etulinjaan -toimintamallin kehittämispäällikkö Sara Nurminen HUS Psykiatrialta.
Webinaarissa kuulet mm.
- Mitä Terapiat etulinjaan työterveyshuollon tukena -hanke sisältää?
- Mikä on Terapianavigaattori ja miten sitä voidaan hyödyntää työterveysyhteistyössä?
- Millaisia työterveyshuoltoon soveltuvia ohjatun omahoidon kokonaisuuksia on kehitetty ja miten niitä kannattaa hyödyntää oman työterveyshuollon kanssa?
- Miten työterveyshoitajia ollaan kouluttamassa varhaiseen mielenterveyden ongelmien tunnistamiseen ja nopeaan tuen tai hoidon aloitukseen?
- Mikä on näyttöön perustuva ohjattu omahoito?
- Kuinka sujuvoitetaan asiakkaan liikkumista työterveyshuollon ja hyvinvointialueen välillä mielen tuessa?
- Mitkä ovat Terapiat etulinjaan työterveyshuollon tukena -hankkeen seuraavat stepit ja vaikutukset?
Asiantuntijat

Sara Nurminen
Kehittämispäällikkö, HUS Psykiatria
Sara on psykologi, integratiivinen psykoterapeutti ja kehittämispäällikkö Terapiat etulinjaan -toimintamallissa. Sara tekee tiivistä yhteistyötä hyvinvointialueiden ja opiskelija- sekä työterveyshuoltojen kanssa, jotta laadukkaat, yhdenvertaiset ja oikea-aikaiset mielenterveyspalvelut olisivat yhdenvertaisesti kaikille saatavilla. Saran työn ytimessä on muutoksen psykologia ja tavoitteiden konkretisoiminen terveydeksi ja hyvinvoinniksi. Mielenterveyden palvelujärjestelmän kehittämisen lisäksi hänellä on kliinistä kokemusta psykiatrialta ja työterveydestä.

Tiina Kesti
Johtava työkykyasiantuntija, KOHO Consulting
Tiina on psykologi, KOHO Consultingin osakas ja yrittäjä, joka auttaa organisaatioita lisäämään työkykyisiä päiviä. Tiina tekee käytännön kehittämistyötä yritysten ja julkisten organisaatioiden kanssa erilaisissa työkykyjohtamisen ja työterveysyhteistyön kehittämisprojekteissa. KOHO on työkykyjohtamisen kehittäjäkumppani, jonka palvelut on arvioitu Suomen laadukkaimmaksi alallaan (Kevan työkykyjohtamisen asiantuntijoiden kilpailutus v. 2021, jossa KOHO sai ainoana toimijana täydet laatupisteet).
Tutustu seuraavaksi näihin

24.01.2025 klo 09:00-10:00
KOHO:n webinaari: Mistä säästää työterveyspalveluissa – jos säästää pitää?

17.09.2024 klo 09:00-10:30
KOHO:n webinaari: Löytyykö työkyvylle johtajaa? – työkykyjohtamisen läpimurto ja miten se tehdään?

04.04.2024 klo 09:00-10:00