KOHOn kymmenen vuotta

Anja Koho perusti KOHO Consultingin 2010 ja kertoo alla, miten kaikki sai alkunsa:

Siinä kävi kuten aiemmissakin tehtävissäni. Minulle tarjottiin mahdollisuutta toimia konsulttina, kun olin jäämässä lentoyhtiöstä eläkkeelle. Minulla oli pitkä kokemus työterveyspalvelujen johtamisesta ja kilpailuttamisesta ja olin vastannut myös työhyvinvointihankkeista. Tämä sai vakuutusyhtiön ehdottamaan minulle konsultointitehtäviä ja näin syntyi KOHO Consulting vuonna 2010.

Hyvin erilaiset tarpeet ja tavoitteet ovat tulleet tutuiksi tässä vuosien varrella. Työterveyshuollon kokonaisuus, sen palvelut ja termit eivät aukene kovin helposti yrityksissä. Arkailtiin vaatia ja kehittää yhteistyötä yritysten tarpeiden mukaisesti.

Ulkopuolinen asiantuntija tuo kilpailutukseen ja työterveystoiminnan uudistamiseen erilaisen näkemyksen ja auttaa kokonaisuuksien hahmottamisessa. Asiantuntija kyseenalaistaa turhia palveluita ja tunnistaa kriittiset työterveysprosessit, joilla on oleellinen merkitys työterveyshuollon tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden aikaansaamiseksi. KOHO Consultingin toimintafilosofiana on ollut voimaannuttava ja valmentava työskentelyote. Olen pyrkinyt työskentelemään niin, että osallistujien oma ammatillinen osaaminen vahvistuu entisestään.

Jätän KOHO Consulting hyvillä mielin. Uusissa omistajissa näen heidän intonsa ja rohkeuden rakentaa toimintaa uusille urille ja heidän kyvykkyytensä olla edelläkävijöinä palvelujen tuottamisessa sekä yhteistyössä eri toimijoiden kesken.