Case Indutrade – Hyvä työkykyjohtaminen kestävän ja kannattavan kasvun edellytyksenä

loka 4, 2023 | Blogi, Työkykyjohtaminen

Indutrade kehittää Suomen tytäryhtiöidensä työkykyjohtamista yhdessä KOHO Consultingin kanssa. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä työkykyjohtamisen merkityksestä ja tarjota käytännön työkaluja esihenkilötyön tueksi.

 

Kansainvälinen teknologia- ja teollisuusalan konserni, Indutrade, kehittää ja hankkii korkean teknologiaosaamisen yrityksiä, joilla on kykyä rakentaa pitkäaikaisia asiakas- ja toimittajasuhteita. Indutradella on Suomessa 14 tytäryhtiötä, joiden koko vaihtelee pienestä keskisuureen. Henkilöstöä on lähes 600.

Indutradella uskotaan, että kannattava ja kestävä kasvu saavutetaan ihmisiä kehittämällä. Tytäryhtiöt vastaavat omista henkilöstöjohtamisen käytännöistään ja Indutrade tukee yhtiöidensä johtamiskulttuurin kehittämistä. Yhtiöissä ei lähtökohtaisesti ole omaa HR-toimintoa, vaan toimitusjohtaja ja talouspäällikkö huolehtivat työkykyjohtamisen kehittämisestä oman toimensa ohella.

”Pyrimme omistajana tuomaan Suomen liiketoiminta-alueen yhtiöille lisäarvoa, kun voimme tarjota heidän henkilöstölleen meille räätälöityjä valmennuksia. Yhtiömme toimivat erittäin itsenäisesti ja valmennuksissa meidän on mahdollisuus tuoda ihmisiä eri yhtiöistä yhteen, jakaa osaamista ja oppia yhdessä”, kertoo Niina Perälä, Indutraden HR-johtaja.

Vuonna 2022 Indutrade alkoi kehittää konsernin työkykyjohtamista yhdessä KOHO Consultingin kanssa. Yhteistyöhön KOHO:n kanssa on kuulunut yhtiöiden johdolle suunnattu kickoff työkykyjohtamisen merkityksestä liiketoiminnassa, työhyvinvoinnin webinaarit henkilöstölle ja esihenkilöille hybridityöhön liittyen sekä esihenkilöiden ennakoivan työkykyjohtamisen valmennukset. Lisäksi korvaavan työn mallista järjestettiin tietoisku yhtiöiden johdolle.

“Halusimme lisätä ymmärrystä siitä, mitä ennakoiva työkykyjohtaminen tarkoittaa ja miten merkittävä osa se on arjen lähijohtamista. KOHO sai heti kiinni tarpeestamme ja heidän kokemuksensa vakuutti. Suunnittelimme yhteistyön sisällön niin, että henkilöstö, esihenkilöt ja johto saisivat heille kohdennettua sisältöä”, kertoo Perälä.

Valmennukset ovat olleet Indutradessa suosittuja ja ne ovat saaneet osallistujilta hyvää palautetta. Koko henkilöstölle suunnattuun webinaariin työhyvinvoinnista hybridityössä osallistui jopa 60 henkilöä ja henkilöstö sai hyviä vinkkejä oman työnsä ja työhyvinvointinsa johtamiseen. Myös yhteiset esihenkilövalmennukset ennakoivasta työkykyjohtamisesta täyttyivät ripeästi ja lähes puolet Suomen esihenkilöstä on jo käynyt vapaaehtoisen valmennuksen.

Ennakoivan työkykyjohtamisen esihenkilövalmennukset arvioitiin kokonaisarvosanalla 8,78/10 ja KOHO:n työkykyjohtamisen asiantuntija, Tiina Kesti, sai arvosanan 9,11/10. Lähipäivien ohella myös Teams-valmennukset ovat olleet erityisen vuorovaikutteisia ja osallistavia.

“Tiina osaa taitavasti puhutella eri yleisöjä ja sanoittaa viestinsä oikein. Esihenkilöille käytännön esimerkit ja harjoitteet, kuten varhaisen tuen keskustelut, ovat tärkeitä. Hybridityössä oman työn johtaminen ja hyvinvointia tukevien asioiden tekeminen päivittäin on tänä päivänä erittäin ajankohtaista. Johto on puolestaan kiinnostuneempi isosta kuvasta ja siitä, kuinka työkykyjohtaminen näkyy numeroina esimerkiksi työkyvyttömyyseläkekustannuksissa”, arvioi Perälä.

Yhteistyö KOHO:n kanssa jatkuu ja syksyllä 2023 Indutraden esihenkilöille tarjotaan uusi valmennus, jossa keskitytään mielen hyvinvoinnin johtamiseen. Perälä kiittelee luontevaa ja rakentavaa yhteistyötä KOHO:n kanssa.

“KOHO:n vahvuus on kohdata ihmiset vaikuttavasti niin livenä kuin virtuaaliympäristössä. Osallistujat ovat aidosti läsnä myös Team-valmennuksissa ja keskustelevat aktiivisesti. Uskon, että KOHO on onnistunut laajentamaan esihenkilöidemme ymmärrystä siitä, millainen merkitys ennakoivalla arkijohtamisella on. Tärkeintä on olla läsnä, näyttää arvostuksensa ja kiinnostuksena henkilöstöä kohtaan sekä tarjota jokaiselle mahdollisuus onnistua”, kiteyttää Perälä.

Viimeisimmät artikkelit